Agenda
Terug naar agendado15 feb
TloKB Regiotour
Vanaf 1 januari 2024 werken we in Nederland met een nieuw stelsel van kwaliteitsborging in de bouwsector. Maar hoe werkt dit nieuwe stelsel in de praktijk? De Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (TloKB) houdt landelijk toezicht op de werking van dit stelsel en organiseert daarom met een aantal partners een regiotour om met kwaliteitsborgers, aannemers, gemeenten in te gaan op vragen over de toepassing en werking van het stelsel van kwaliteitsborging in de praktijk en de rol van de TloKB.
Bureau &MAES ondersteunt de TloKB bij het vormgeven en organiseren van de regiotour en begeleidt de bijeenkomsten in Utrecht, Eindhoven en Zwolle.
do29 feb
Fonds voor Cultuurparticipatie en Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst
Cultuurdeelname draagt bij aan de verbinding tussen mensen, persoonlijke ontwikkeling en veerkracht van mensen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap werken daarom samen in het Programma Cultuurparticipatie. Om cultuurdeelname mogelijk te maken voor mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Nu dit programma een aantal jaar loopt, worden de ervaringen gedeeld en bekeken welke kansen er (nog meer) zijn om het culturele en sociale domein nog sterker met elkaar te verbinden.
Bureau &MAES ondersteunt het Fonds voor Cultuurparticipatie met de ontwikkeling van het programma voor de conferentie.
wo6 mrt
IBDS Café
Op 6 maart a.s organiseert het programma Realisatie IBDS een IBDS Café, waarin de Adviesfunctie verantwoord datagebruik de ‘rode draden’ uit de adviezen van het afgelopen jaar presenteert. Als datagebruik kan en mag, ben je er nog niet. Want: is het maatschappelijk ook gewenst? Hoe bepaal je dat, in de praktijk? En hoe kom je tot brede acceptatie van een ethisch oordeel? Er is specifiek aandacht voor de rol van ethische commissies. De IBDS Cafés worden georganiseerd met partners van de Interbestuurlijke Datastrategie.
Bureau &MAES verzorgt de gespreksleiding voor het IBDS Café.
ma11 mrt
Week van de Haagse Kansrijke Start
Van 11 t/m 14 maart 2024 vindt de Week van de Haagse Kansrijke Start plaats. Een week over het belang van de eerste tweeduizend dagen van een kinderleven, vanaf de kinderwens totdat een kind vier jaar oud is. Wat kunnen hulpverleners uit het medische en sociale domein in die periode samen betekenen voor (aanstaande) ouders en hun kinderen?
In de Week van de Kansrijke Start zijn er voor professionals uit regio Haaglanden verschillende bijeenkomsten rond onder meer bestaanszekerheid, aanstaand ouderschap en een netwerkbijeenkomst op nieuwe kennis en inspiratie op te doen en ervaringen en tips uitwisselen met collega’s van partnerorganisaties.
Bureau &MAES programmeert de Week van de Haagse Kansrijke Start en zorgt voor de gespreksleiding bij een aantal van de activiteiten.
di12 mrt
Mannen en onbedoeld vaderschap
Het programma Nu Niet Zwanger biedt een gespreksmethode om kinderwens, anticonceptie en seksualiteit bespreekbaar te maken, om onbedoelde zwangerschappen bij kwetsbare mensen te voorkomen. Deze methode is gericht op alle aanstaande ouders, maar bereikt in mindere mate de mannelijke doelgroep. Op 12 maart wordt daarom een bijeenkomst gericht op mannen en onbedoeld vaderschap georganiseerd, waarbij hulpverleners handvatten krijgen om het gesprek met mannen en onbedoelde vaders aan te kunnen gaan.
Bureau &MAES zorgt voor de gespreksleiding en het programma van de bijeenkomst.
do14 mrt
Netwerkdag Haagse Kansrijke Start
Op donderdag 14 maart is de Netwerkdag van de Haagse Kansrijke Start, in de Caballerofabriek in Den Haag. Een inhoudelijk programma over de eerste tweeduizend dagen van het leven en de bijdrage die professionals, beleidsmakers en bestuurders in zorg, welzijn en sociaal domein daaraan kunnen leveren. Met bijdragen van ervaringsdeskundigen, hoogleraar Eric Steegers en Haagse sleutelfiguren, en een reeks deelsessies met nieuwe inzichten en tips om bij te dragen aan een kansrijke start.
Bureau &MAES zorgt voor de gespreksleiding en het programma van de bijeenkomst.
do14 mrt
Inspiratiemiddag Utrechtzorg
Op donderdag 14 maart organiseert Utrechtzorg een inspiratiemiddag voor al haar leden en stakeholders. U wordt meegenomen in de vonken van verandering in de sector zorg en welzijn.
Ruben Maes is dagvoorzitter bij deze bijeenkomst.
Landgoed De Horst, Driebergen
wo20 mrt
VNG Belastingconferentie 2024: ‘Contact geen bezwaar’
Informeel contact met burgers kan leiden tot minder formele bezwaarschriften tegen WOZ-beschikkingen en belastingaanslagen. Dat is ook voor gemeenten een goed vooruitzicht. Maar het vraagt van de beroepsgroep wel specifieke kennis en vaardigheden.
Bij de VNG Belastingconferentie 2024 zijn er daarom – naast workshops over bijvoorbeeld de Wet WOZ, gemeentelijke belastingen en procederen bij de rechter – ook vaardighedenworkshops over communicatie, interactie en gesprekstechnieken bij informeel contact.
Er zijn meer dan 30 verschillende workshops om uit te kiezen. Op 19 maart 2024 verzorgt advocaat-generaal bij de Hoge Raad Robert Jan Koopman een plenaire lezing.
Op 20 maart sluit het duo Rob Urgert en Joep van Deudekom de conferentie af met hun show “De Verbinding’.
Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij deze tweedaagse conferentie.
Sportcentrum Papendal, Arnhem
di9 apr
Coalitiebijeenkomst Haagse Kansrijke Start
Het programma Haagse Kansrijke Start werkt aan een goede start van het leven voor alle kinderen in de regio Haaglanden. Hiervoor is samenwerking tussen alle betrokken professionals en partijen in zorg, welzijn en sociaal domein onmisbaar. Op 9 april is er een ontwikkelbijeenkomst voor de coalitie Haagse Kansrijke Start, waarin deze samenwerking verder wordt vormgegeven.
Bureau &MAES adviseert over het programma van de bijeenkomst en verzorgt de gespreksleiding.
di9 apr
Werksessie Inclusie en diversiteit in sport en bewegen
Het Kenniscentrum Sport en Bewegen heeft het initiatief genomen om een impuls te geven aan inclusie en diversiteit in de sector sport en bewegen. Op basis van dialoog met, en inbreng van betrokkenen uit de sector wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een Kompas Inclusie en Diversiteit voor Sport en Bewegen. Dit kompas helpt betrokkenen op weg naar een diverse en inclusieve sector, door richting te geven (waar hebben we het over, waar willen we naartoe?) en concrete suggesties en voorbeelden te geven om hiermee aan de slag te gaan (hoe komen we daar?).
Als onderdeel van deze dialoog vindt op dinsdag 9 april een werksessie plaats met diverse betrokkenen uit de sector. Bureau &MAES coördineert de dialoog, adviseert over het programma van de werksessie en verzorgt de gespreksleiding.
di16 apr
World Congress on Probation and Parole 2024
Van 16 t/m 18 april 2024 organiseert Nederland de 6e editie van het World Congress on Probation and Parole. Een internationaal congres voor professionals, wetenschappers, beleidsmakers en bestuurders uit het reclasseringsveld. Deelnemers van over de hele wereld komen bij elkaar voor een driedaags programma vol interessante keynotes, deelsessierondes met presentaties, ronde tafels en workshops en netwerkprogramma’s in de avond.
Bureau &MAES verzorgt in opdracht van Reclassering Nederland de inhoudelijke projectleiding, het programma-advies en de gespreksleiding voor het congres.
di23 apr
IBDS Café
Het programma Realisatie IBDS organiseert periodiek een IBDS Café om de verschillende betrokken overheden en uitvoeringsorganisaties te informeren en betrekken bij de ontwikkelingen, dilemma’s en resultaten van de Interbestuurlijke Datastrategie. Er wordt gebouwd aan het netwerk en kennisuitwisseling en verantwoord datagebruik bij (maatschappelijke) opgaven wordt onder de aandacht gebracht.
Bureau &MAES verzorgt de gespreksleiding van de IBDS Café’s.
wo1 mei
Huiskamergesprekken Passende Zorg
De huiskamergesprekken passende zorg zijn gesprekken die gaan over ziekte en gezondheid, kwaliteit van leven, zorg die er voor iedereen is en moet blijven, zelfzorg en zorg voor naasten, verwachtingen en wensen.
Over wat we verstaan onder goede gezondheid en kwaliteit van leven. En hoe we denken over kiezen voor niet-behandelen terwijl het medisch gezien wel zou kunnen. Zaken die je niet altijd zo makkelijk in een grote groep bespreekt. Want gezondheid is voor iedereen belangrijk. Het draagt in grote mate bij aan het hebben van een goed leven. Wanneer het nodig is, moet iedereen kunnen rekenen op goede, toegankelijke en betaalbare zorg. Met de huiskamergesprekken willen we niet alleen verschillende inzichten en perspectieven verkennen, maar ook begrip kweken voor elkaars ideeën over gezondheid, zorg en samen leven. Met de uitkomsten van de gesprekken kan de speciaal gezant passende zorg verder invulling geven aan zijn opdracht: verbinding te maken tussen praktijk en beleid en de regering adviseren over de inrichting van toekomstbestendige zorg.
Bureau &MAES adviseert de speciaal gezant passende zorg over de opzet, organisatie en locaties van de huiskamergesprekken en zorgt voor de gespreksleiding.
di14 mei
Veilig Werkklimaat
Een veilig werkklimaat, dat willen we voor elkaar krijgen. Dat is voor werknemers en werkgevers van belang. Een veilige werkomgeving zorgt voor gezonde werknemers en organisaties. Door daar samen aan te werken delen we de kennis die er is en maken we van het creëren van een veilig werkklimaat een effectief en duurzaam proces, in plaats van eenmalige aandacht of reacties op incidenten te geven.
Want er zijn afspraken, protocollen en regels voor misstanden, maar het helpt ook als de werkomgeving een veilige plek is waar vragen kunnen worden gesteld, signalen worden afgegeven en meldingen gewaardeerd. Werknemers en leidinggevenden moeten zich vrij en veilig genoeg voelen om ongewenst gedrag en ongewenste zaken te signaleren, bespreken en melden – en erop kunnen vertrouwen dat ze serieus worden genomen.
Bureau &MAES ondersteunt samen met BeeldR en VNG Connect het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met de ontwikkeling van een campagne over een veilig werkklimaat, met o.a. een actief en groeiend netwerk, een online platform en diverse inhoudelijke netwerkbijeenkomsten. Meer informatie over het initiatief en de data van de bijeenkomsten zijn te vinden via www.eenveiligwerkklimaat.nl
di21 mei
Dag van de Forensische Zorg 2024
Op dinsdag 21 mei 2024 is de 15e editie van de Dag van de Forensische Zorg. Het thema van deze editie is ERVAREN: leren van elkaars ervaringen, de waarde van de inzet van ervaringsdeskundigen maar ook de manieren waarop we ervaringen praktisch maken, bijvoorbeeld met de inzet van technologie. En wat is de ervaring met goede ketensamenwerking? Hoe ervaart de maatschappij de forensische zorg?
Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap en verschillende deelsessies op de Dag van de Forensische Zorg.
De Fabrique, Utrecht
wo29 mei
Huiskamergesprekken toekomst van de zorg
Hoe houden we de zorg nu en in de toekomst beschikbaar en betaalbaar? Hoe denken inwoners van Nederland over de zorg van de toekomst?
Om de zorg toekomstbestendig te maken is vernieuwing van het zorgstelsel noodzakelijk. Als belangrijk (deel van de) oplossing wordt ingezet op passende zorg. Passende zorg is zorg die bewezen effectief is en waarde toevoegt, die samen met zorgverlener en patiënt tot stand komt en die zich meer richt op gezondheid dan op ziekte. In opdracht van de speciaal gezant passende zorg voert Bureau &MAES huiskamergesprekken door het hele land om op te halen hoe er wordt gedacht over de zorg van de toekomst.
Bureau &MAES organiseert en begeleidt de huiskamergesprekken.
di11 jun
Netwerkbijeenkomst Gezonde Kansrijke Start Amsterdam Noord
Het programma Gezonde en Kansrijke Start Amsterdam zet zich in voor een kansrijke start voor alle Amsterdammers. In de eerste duizend dagen van het leven wordt de basis gelegd voor de kansen en ontwikkeling in de rest van het leven én voor die van de generaties die je voortbrengt. Passende zorg en ondersteuning van ouders en kinderen voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap en na de geboorte is van cruciaal belang. Hiervoor moeten professionals, informele ondersteuners en andere betrokkenen in zorg, welzijn en sociaal domein goed met elkaar samenwerken.
Ter ondersteuning hiervan worden door het programmateam netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor de lokale samenwerkingscoalities in de Amsterdamse stadsdelen. Op dinsdag 11 juni is de netwerkbijeenkomst in Amsterdam Noord. Meer weten over de netwerkbijeenkomsten en eerdere edities? Zie de website van GKS Amsterdam.
Bureau &MAES adviseert over het programma van de netwerkbijeenkomsten en verzorgt de gespreksleiding.
do13 jun
Serious game Kansrijke start en bestaanszekerheid
Wat ervaren ouders die in bestaansonzekerheid leven als ze van alles moeten regelen voor de eerste 1000 dagen van hun kindje? Welke keuzes maak je? Wat doet schaarste met je? En weet je de weg wel te vinden in de zorg en het sociale domein?
De serious game Kansrijke start en bestaanszekerheid is een rollenspel voor professionals en informele ondersteuners in zorg, welzijn en sociaal domein. Zij kruipen in de huid van ouders tijdens de zwangerschap en levensstart van hun kind. Wat ervaar je als je letterlijk in de schoenen van ‘jouw’ ouders gaat staan? In een programma van twee uur spelen de deelnemers de game en reflecteren ze op de ervaringen en inzichten in een nagesprek. Op donderdag 6 juni spelen we de serious game met de coalitie Kansrijke Start in Twente.
Bureau &MAES adviseerde over de ontwikkeling van de game en verzorgt de spelleiding en begeleiding van het nagesprek.
do13 jun
Netwerkbijeenkomst Gezonde Kansrijke Start Amsterdam Nieuw-West
Het programma Gezonde en Kansrijke Start Amsterdam zet zich in voor een kansrijke start voor alle Amsterdammers. In de eerste duizend dagen van het leven wordt de basis gelegd voor de kansen en ontwikkeling in de rest van het leven én voor die van de generaties die je voortbrengt. Passende zorg en ondersteuning van ouders en kinderen voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap en na de geboorte is van cruciaal belang. Hiervoor moeten professionals, informele ondersteuners en andere betrokkenen in zorg, welzijn en sociaal domein goed met elkaar samenwerken.
Ter ondersteuning hiervan worden door het programmateam netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor de lokale samenwerkingscoalities in de Amsterdamse stadsdelen. Op donderdag 13 juni is de netwerkbijeenkomst in Amsterdam Nieuw-West. Meer weten over de netwerkbijeenkomsten en eerdere edities? Zie de website van GKS Amsterdam.
Bureau &MAES adviseert over het programma van de netwerkbijeenkomsten en verzorgt de gespreksleiding.
vr14 jun
Divosa Voorjaarscongres 2024
De roep om nabijheid en vertrouwen is in onze samenleving urgenter dan ooit. Niet iedereen voelt zich door de overheid gehoord en gezien. Gemeenten willen dat veranderen en werken aan een andere manier van denken en doen. Maar het mag nog dwarser. De dienstverlening moet eenvoudiger en integraler, dwars door de domeinen heen. Kom naar het Divosa Voorjaarscongres op 13 en 14 juni 2024 om te ontdekken wat jij daaraan kunt doen.
Ruben Maes is dagvoorzitter bij dit congres.
Theater De Spiegel, Zwolle
do27 jun
Netwerkbijeenkomst Gezonde Kansrijke Start Amsterdam Zuid-Oost
Het programma Gezonde en Kansrijke Start Amsterdam zet zich in voor een kansrijke start voor alle Amsterdammers. In de eerste duizend dagen van het leven wordt de basis gelegd voor de kansen en ontwikkeling in de rest van het leven én voor die van de generaties die je voortbrengt. Passende zorg en ondersteuning van ouders en kinderen voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap en na de geboorte is van cruciaal belang. Hiervoor moeten professionals, informele ondersteuners en andere betrokkenen in zorg, welzijn en sociaal domein goed met elkaar samenwerken.
Ter ondersteuning hiervan worden door het programmateam netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor de lokale samenwerkingscoalities in de Amsterdamse stadsdelen. Op donderdag 27 juni is de netwerkbijeenkomst in Amsterdam Zuid-Oost. Meer weten over de netwerkbijeenkomsten en eerdere edities? Zie de website van GKS Amsterdam.
Bureau &MAES adviseert over het programma van de netwerkbijeenkomsten en verzorgt de gespreksleiding.
wo4 sep
Dialoogsessies publiek belang Amare
Hoe bepalen we samen met de stad het publieke belang en meerwaarde van plekken zoals Amare in de stad?
In de gesprekken gaan we in op de cultuurdeelname van inwoners van Den Haag en de rol van Amare daarin en het maatschappelijk belang van Amare voor Den Haag en breder.
Bureau &MAES bereidt de sessies voor en begeleidt de gesprekken.
do5 sep
Nederlands Theater Festival
Grote politieke verschuivingen zijn gaande, met mogelijke gevolgen voor de overheidssteun aan kunst en cultuur. Hoe de culturele sector zich zal gaan positioneren in deze veranderende samenleving, en welke lobby de komende jaren gevoerd moet worden, zijn brandend actuele kwesties. Om die bespreekbaar te maken, gaat er een belangrijke vraag aan vooraf die een eerlijk antwoord behoeft: in welke politieke realiteit bevindt de culturele sector zich op dit moment?
Bureau &MAES ondersteunt in de voorbereiding van de sessie en verzorgt de gespreksleiding.
do12 sep
Regiotour Toelatingsorganisatie Kwaliteitsboring Bouw
De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen is per 1 januari 2024 ingegaan. Dit betekent dat er nieuwe partijen in het toezichtsstelsel zijn, andere rollen worden vervult door de overheid en private spelers, en het vraagt om een andere manier van samenwerken. Om hiermee te oefenen, vragen te stellen en het netwerk bij elkaar te brengen worden in verschillende regio’s in Nederland een serious game gespeeld rond vraagstukken die de nieuwe manier van toezichthouden met zich meebrengt.
Bureau &MAES ontwikkelde de serious game in samenwerking met Public Cinema en verzorgt de organisatie en gespreksleiding bij de regiotour.
ma23 sep
Podcast Passende Zorg
In opdracht van de speciaal gezant, Jan Kremer, maken we een podcast over de zorg van de toekomst. Deze podcast is onderdeel van de huiskamergesprekken die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden door heel Nederland.
De podcast wordt gemaakt en begeleidt door Bureau &MAES
di24 sep
Springtij Forum 2024 – Cluster Systeem
Binnen het Cluster Systeem gaan we aan de slag met het financieel-economisch systeem. Dit jaar bouwen we voort op de fundamenten van vorig jaar: toen hadden we het over anders tellen, anders sturen, anders denken en het doorlopende programma ‘Echte waarde is rond’ over circulaire economie.
Nu gaan we verder met concretere actie, zonder de grote systeemvragen uit het oog te verliezen. Wie (bedrijfsleven, financiële sector, overheid) gaat wat doen? En daarbij vooral: hoe kunnen we zo snel mogelijk stapjes zetten en iedereen meenemen?
We verkennen de waarden van de post-groei economie en bevragen waarde, eigendom en leidende financieel-economische principes.
Bureau &MAES begeleidt twee tracks binnen het Cluster Systeem.
Terschelling
ma30 sep
10 jaar NL2025
Nederland is een van de beste landen om te wonen, maar is dat voor de volgende generaties nog steeds het geval? Deze vraag was 10 jaar geleden de aanleiding om de beweging NL2025 op te richten.
Wat begon als een vraag is inmiddels uitgegroeid tot een krachtige beweging die Nederland inspireert en mobiliseert voor een betere toekomst voor ons allemaal. Iedereen zet zich in volgens het pay it forward-principe: ik doe iets voor jou, zonder daar iets voor terug te verwachten. En jij helpt op jouw beurt weer iemand anders. Zo hebben we duizenden mensen met elkaar verbonden die in actie zijn gekomen. Dankzij al deze fantastische inzet hebben we de impact van talloze initiatieven vergroot. Tijd om terug te blikken maar ook om vooruit te kijken.
Bureau &MAES begeleidt door de jaren heen verschillende bijeenkomsten van NL2025.
di1 okt
IBDS Café Datagedreven Samenwerken
Om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken, is data binnen de overheid onmisbaar. Voor beleid, uitvoering, toezicht en verantwoording. Hoe kun je goed (interbestuurlijk) samenwerken rondom data-opgaven? Aan de hand van theorie én vooral praktijk kijken we hoe we datagedreven samenwerken kunnen versterken.
Bureau &MAES zorgt voor de gespreksleiding bij de IBDS-Café’s.
di15 okt
Serious game Kansrijke start en bestaanszekerheid
Wat ervaren ouders die in bestaansonzekerheid leven als ze van alles moeten regelen voor de eerste 1000 dagen van hun kindje? Welke keuzes maak je? Wat doet schaarste met je? En weet je de weg wel te vinden in de zorg en het sociale domein?
De serious game Kansrijke start en bestaanszekerheid is een rollenspel voor professionals en informele ondersteuners in zorg, welzijn en sociaal domein. Zij kruipen in de huid van ouders tijdens de zwangerschap en levensstart van hun kind. Wat ervaar je als je letterlijk in de schoenen van ‘jouw’ ouders gaat staan? In een programma van twee uur spelen de deelnemers de game en reflecteren ze op de ervaringen en inzichten in een nagesprek. Op dinsdag 15 oktober spelen we de serious game met de coalitie Kansrijke Start in Friesland.
Bureau &MAES adviseerde over de ontwikkeling van de game en verzorgt de spelleiding en begeleiding van het nagesprek.
di15 okt
Studiedag beroepservaring Academie voor bouwkunst
De verschillende academies van bouwkunst in Nederland hebben nu een aantal jaar ervaring met het opdoen van beroepservaring tijdens de opleiding. Tijdens de studiedag gaan de vertegenwoordigers van de verschillende academies met elkaar in gesprek over het toekomstig beroepsprofiel en de rol van beroepservaring hierin.
Bureau &MAES helpt bij de programmering en het begeleiden van de studiedag.
wo16 okt
Serious game Kansrijke start en bestaanszekerheid
Wat ervaren ouders die in bestaansonzekerheid leven als ze van alles moeten regelen voor de eerste 1000 dagen van hun kindje? Welke keuzes maak je? Wat doet schaarste met je? En weet je de weg wel te vinden in de zorg en het sociale domein?
De serious game Kansrijke start en bestaanszekerheid is een rollenspel voor professionals en informele ondersteuners in zorg, welzijn en sociaal domein. Zij kruipen in de huid van ouders tijdens de zwangerschap en levensstart van hun kind. Wat ervaar je als je letterlijk in de schoenen van ‘jouw’ ouders gaat staan? In een programma van twee uur spelen de deelnemers de game en reflecteren ze op de ervaringen en inzichten in een nagesprek. Op woensdag 16 oktober spelen we de serious game met de coalitie Kansrijke Start in Delft.
Bureau &MAES adviseerde over de ontwikkeling van de game en verzorgt de spelleiding en begeleiding van het nagesprek.
di5 nov
Serious game Kansrijke start en bestaanszekerheid
Wat ervaren ouders die in bestaansonzekerheid leven als ze van alles moeten regelen voor de eerste 1000 dagen van hun kindje? Welke keuzes maak je? Wat doet schaarste met je? En weet je de weg wel te vinden in de zorg en het sociale domein?
De serious game Kansrijke start en bestaanszekerheid is een rollenspel voor professionals en informele ondersteuners in zorg, welzijn en sociaal domein. Zij kruipen in de huid van ouders tijdens de zwangerschap en levensstart van hun kind. Wat ervaar je als je letterlijk in de schoenen van ‘jouw’ ouders gaat staan? In een programma van twee uur spelen de deelnemers de game en reflecteren ze op de ervaringen en inzichten in een nagesprek. Op dinsdag 5 november spelen we de serious game met de coalitie Kansrijke Start in Apeldoorn.
Bureau &MAES adviseerde over de ontwikkeling van de game en verzorgt de spelleiding en begeleiding van het nagesprek.
vr8 nov
Netwerkdag veilig werkklimaat
De nieuwe, aangepaste Wet bescherming Klokkenluiders ziet er op toe dat werkgevers formeel aan een aantal eisen moet voldoen als het gaat om een veilige werkvloer, goede regelingen voor meldingen en omgang met klokkenluiders. Daarnaast wordt gewerkt aan bewustzijn, kennisuitwisseling en netwerkvorming rond sociale veiligheid op de werkvloer. Wat kun je bevorderen, oefenen en organiseren om werknemers een veilige werksfeer te bieden?
Bureau &MAES ondersteunt samen met BeeldR en VNG Connect het Ministerie van Binnenlandse Zaken met de ontwikkeling van een stimuleringscampagne en platform voor organisatie die bezig zijn met een veilig werkklimaat.
vr8 nov
Afscheidssymposium Sjaak Wijma
Na acht jaar in de raad van bestuur van het Zorginstituut, waarvan zes jaar als voorzitter neemt Sjaak Wijma afscheid. Op 8 november organiseren we daarom een symposium gevolgd door een feestelijke receptie.
Bureau &MAES is adviseert bij de opzet van de bijeenkomst en organiseert deze ook. Daarnaast zorgen we voor de gespreksleiding tijdens het symposium.
vr15 nov
Jaarcongres De Vernieuwde Stad
Op 15 november vindt het jaarlijkse congres van De Vernieuwde Stad plaats. Meer informatie volgt snel.
Bureau &MAES is verantwoordelijk voor de inhoud van het programma en de praktische organisatie.